Reisverhalen 

  

 

Oezbekistan

Op het moment dat we Oezbekistan inrijden, landen we op een prachtig stukje zijderoute met betoverende steden als Khiva, Bukhara, Samarkand.

Oezbekistan is echter ook het land waar door menselijk handelen één van de grootste natuurrampen ooit konden plaatsvinden. We bezoeken het restje van het Aralmeer, nog niet zolang het 4e grootste meer ter wereld. Water zien we er niet, wel een oneindige vlakte stoffig zand.

 

Klik hier voor het verhaal: Oezbekistan

 

 

Oost-Mongolië, welkom op de reispagina van de ouders van Saskia.

Harrie en Truce Raaijmakers, de ouders van Saskia zijn op bezoek in Mongolië. Ze, en we, maken een mooie tocht door het Oosten van Mongolië, de geboortegrond van de Mongoolse leider Djengis Khaan. Het werd een prachtige, maar ook barre tocht waarbij ze een aantal ontberingen moesten doorsteen: hobbelende wegen (als het al weg mag heten), storm, onweer, ijzige koude, snijdende wind. Het werd een bijzondere en onvergetelijke tocht door alle mooie dingen die we zagen en alle prettige momenten die we samen hadden.

Klik hier voor het verhaal: Op bezoek bij Emiel en Saskia in Oost Mongolië

 

   

Turkmenistan

Een erg gesloten land waar we doorheen rijden, liggend in Centraal Azië. Samen met Noord Korea behorend tot de Top der Dictaturen in de wereld. Ook wij mogen niet in ons eentje op stap, een begeleidende gids rijdt met ons mee.

Een bizar land waar ballet natuurlijk verboden is, en een gaskrater al sinds 1965 continu volop brand.

 

Klik hier voor het hele verhaal: Turkmenistan

 

 

 

Amazing Iran

Voor ons is het Iran van voor en van na ons bezoek een totaal verschillend land. Voor ons bezoek werden we vaak gewaarschuwd voor de ‘bad people’. We hebben ze niet gezien, de ’bad people’.  Als nu iemand aan ons vraagt hoe we Iran beleefden, kunnen we maar één ding uitbrengen.

Iran? Een heerlijk vakantieland. De mensen van Iran zijn echt fantastisch. Iran is amazing !!

Klik hier voor het hele verhaal: Amazing Iran

 

 

 

 

Dubai & Oman

We combineren het reisverhaal Oman en Dubai (VAE). Niet omdat ze, behalve dat ze elkaars buren zijn iets met elkaar te maken hebben, maar gewoon omdat we tijdens onze reis tussen beide landen pendelden.

Dubai en Oman zijn echter onvergetelijk voor ons. Dubai, omdat we voor het eerst tijdens onze reis te maken krijgen met een cultuurshock. En in Oman wacht ons een bijzondere ontmoeting. Marijke, de zus van Emiel heeft een wandelvakantie gepland in Oman. Toevallig precies in dezelfde periode dat wij er willen zijn.   

Klik hier voor het hele verhaal: Dubai & Oman

  

Tanzania, afscheid van het prachtige continent Afrika

Tanzania is het laatste land dat wij in Afrika bezoeken. Buca stapt op de boot naar Dubai. In de tussentijd bezoeken wij de Witte Paters, vieren wij vakantie op een paradijselijk strand, trekken we naar het eiland Zanzibar dat ooit hoorde bij Oman, het volgende land dat we bezoeken. Voor de laatste keer gaan we op bezoek bij meneer leeuw in de Ngorongorokrater en in Nationaal park Ruaha.

 

Klik hier voor het hele verhaal: Tanzania

 

  

Rwanda

Ongeveer een maand nadat we de ambassade van Rwanda in Addis Ababa in Ethiopië bezochten rijden we Rwanda binnen en herinneren de woorden van de ambassadeur: “Let maar op, zodra je de grens oversteekt merk je het gelijk. Je ziet het, je voelt het. Echt… je zult merken hoe bijzonder Rwanda is.

 

 Klik hier voor het hele verhaal: Rwanda

 

 

 

   

Groen Oeganda 

Moezoengoeoeoeoeoe.......

Kinderlijfjes maken schokkende bewegingen als ze dit woord er met alle kracht en lucht die ze in zich hebben uitschreeuwen. Onze gezichtsspieren verkeren in een kramp van het voortdurend glimlachen, onze handen draaien overuren met het beantwoorden van de vriendelijke begroetingen die we overal ontvangen.

Klik hier voor het hele verhaal:  Oeganda

 

 

 

Transit door Kenia

Kenia slaan we over. Hoe je dat doet, een land overslaan met de auto? Je drukt de gaspedaal in bij het binnenrijden van het land en laat die pas los nadat de grens van het volgende land is bereikt. Toch hebben we daar nog 5 dagen over gedaan. Een transit door een mooi stukje Afrika.

Klik hier voor het hele verhaal: Transit door Kenia 

 

 

 

  

 

Weergaloos mooi Ethiopië

Love you, hate you. Ethiopië krijgt het voor elkaar om dit bij hun bezoekers op te roepen. Of je valt als een blok voor dit land, of je gruwelt ervan en wilt het land met de mensen het liefst onder je voeten verbrijzelen. Gematigdere reacties behoren tot de kleine minderheid.

Wij scharen ons onder de ‘love you’ groep. Ethiopië grijpt ons vast, gaat aan de haal met ons. We blijven er veel langer dan gepland, doen er meer dan we van plan waren en laten meer dan ons lief is aan ons voorbij gaan. En och… de reisplanning. Terwijl wij ons hoofd verliezen in dit land, raakt de planning in verval.

Klik hier voor het hele verhaal: Weergaloos mooi Ethiopië

 

Soedan: “Kwahadja –white man-, welcome you”

We genieten van de mooie Nijl, de rustige dorpjes, de bijzondere piramides, de rode zee, maar bovenal van de lieve en hartelijke mensen. De twijfel die we vooraf hadden om dit land te bezoeken verdwijnt op het moment dat we het land inrijden. We voelen ons veilig en welkom. Op een intens lieve manier laten de mensen blijken hoe bijzonder ze het vinden dat we hun land bezoeken. 

Klik hier voor het hele verhaal: Kwahadja, welcome you

 

 

 

 

Egypte, de poort naar Afrika

We struikelen over de tempels, obelisken, toeristen en piramides en wisselen onze bezoekjes aan dit erfgoed af met af met mooie tochten door de woestijn. Egypte is voor ons een regelland. We regelen er de noodzakelijke visa voor Sudan en Ethiopië en regelen de doortocht naar Sudan. Spannend, want vanwege de geboorte van Mohammed (een soort Kerstmis) vaart de boot 2 weken niet en zijn de plekken op de autoboot schaars. 

Klik hier voor het hele verhaal: Egypte, de poort naar Afrika.

  

 

 

Hello Jordan

In één woord wat we van dit landen: veelzijdig!.

Mogen het twee woorden zijn: bizar veelzijdig!

We zijn onder de indruk van de afwisselende natuur, de woestijnen, het water, de luchten. En dan is er nog de indrukwekkende cultuur. Geen toerist verlaat Jordanië zonder de rotsstad Petra bezocht te hebben. Ook in dit land vinden we de inwoners zo vriendelijk, zo behulpzaam.

Klik hier voor het hele verhaal: Hello Jordan

 

  

 

Syrië heet ons welkom

Syrië is het eerste land dat we echt bezoeken tijdens onze reis. Wát een begin, wát een land en wát een aardige mensen. Syrië kent een interessante geschiedenis. Uit de diverse periodes is veel bewaard gebleven. Maar wat ons het meest verrast heeft zijn de vriendelijke gastvrije bewoners van Syrië. Wat hebben ze ons ontzettend verwend.

Klik hier voor het hele verhaal: Syrië heet ons welkom.

 

 

 

 

Op weg naar Syrië

We zijn op reis! 

Amper een paar kilometer van de grens van Syrie verwijderd. We kijken terug op een makkelijk verlopen reis, iets extra's en halen de vertrektijd uit Nederland in in Cappadocië. En dat in een bijzonder landschap, bezaaid met puntmutsjes.

Klik hier voor het hele verhaal: op weg naar Syrië.

 

 

 

 

Vlak voor vertrek 

De dagen tellen af!

Schildpad Carl is verhuisd naar Berlijn, onze katten zijn elkaars buren geworden en onze kabouter...

We hollen onze benen onder ons lijf vandaan, het lijstje 'things to do' neemt zienderogen af en we verlangen naar ons vertrek.

Klik hier voor het hele verhaal : vlak voor vertrek

 

Buca's vuurdoop

Is een bijna fataal ongeluk in de Ardennen de oorzaak dat Emiel en Saskia weer hun reisdatum verder moeten uitstellen ??? 
Klik hier voor het hele verhaal: Buca's vuurdoop

 

We staan in het Brabants Dagblad

Op 2 oktober 2009, vlak voor ons vertrek, stonden we in de krant !!!

Klik hier voor het (ingescande) krantenartikel in het Brabantsdagblad.