Even voorstellen...

 

 

Buca, de toyota landcruiser HZJ 78

 

Haar assimilatie begon in Japan, eind 2006. Vanuit Japan via Afrika, Duitsland, Kaatsheuvel naar Berghem gereisd. Ze trekt vanaf 4 Oktober 2009 vanuit Berghem, samen met Emiel en Saskia, weer de wijde wereld in.

 

Ze beschikt over een 4.2 liter motor, 6 cilinders en heeft zware botten. Weegt schoon aan de haak maar liefst 2390 kg. Rijklaarnog  een 100 kg extra ...

Ze wordt door velen geroemd om haar degelijkheid, betrouwbaarheid en onverzettelijkheid. Door anderen wordt ze verguist omdat ze "vies" zou zijn.

Maar wat is vies? Deze dame heeft alles in zich om miljonair te worden. Zou niet de eerste zijn van haar soort die dit kilometeraantal fluitend haalt! Daarbij is Buca de trotse bezitter van de Duitse groenste klasse 4 milieu-stikker!

 

Haar naam is ontstaan tijdens onze woestijnreis in Marokko.

Na twee weken onophoudelijke en onuitputtelijke lofuitingen over dit type auto sloot onze reisgenoot Herman af met de ontnuchterende woorden:

"Ach.... ik zeg altijd maar zo..... het is en blijft een boerenkar op bladveren".

En zo werd het van Boerenkar, Boeka: Buca !

 

En zeg nou zelf... met een beetje fantasie hoor je bij het uitspreken van haar naam toch een lekker lopend dieseltje: BucaBucaBucaBucaBucaBucaBucabucabucabucabucabucabuca

 

 

 

Onze nieuwe KEEN slippers Waimea H2 en Barbados

De slippers

 

Dat wij graag slippers dragen zal je door de naam van onze site niet verbazen. Maar sinds een paar jaar zijn wij verknocht geraakt aan de slippers van Keen.

Dit zijn echte off-roaders, de Toyota landcruiser onder de slippers. Slippers die niet alleen goed zijn in het flaneren op zomerse stranden, maar pas echt gaan stralen in het ruwere terrein. 

We vallen op hun neusje, dat er niet alleen grappig uitziet maar ons ook nog eens behoed voor blauwe tenen. Minstens zo blij zijn we met hun superzool, wat niet alleen lekker loopt, maar ook nog eens beschermt tegen scherpe doornen (én spijkers).

 

 

 

 

Emiel en Saskia

Tot slot de twee mazzelaars die met Buca een jaar op stap mogen.

Hun assimilatie (geboorte & relatie) begon in Limburg en beiden zijn, na wat omzwervingen binnen Nederland (en een beetje daarbuiten) terecht gekomen in het Brabantse dorp Berghem.

Emiel Brouwers leidt het leven van een dierenarts, is mede-eigenaar (maat) van dierenartsenpraktijk Berghem (telefoonnummer 0412-401414) en Saskia is personeelsadviseur bij de GGZ Oost Brabant.

Samen reizen ze graag. Meestal korte periodes, maar nu eindelijk eens voor langere tijd.

 

 

 

 

 

 

 

dap berghem